Mallorca tur 2019

Kyllingen, munken og vandbæreren

Den 25. september skulle turen som mange har set frem til i ca. et helt år, løbe af stablen. Vi mødtes naturligvis på P-pladsen ved Plan B for lige at pakke de store kufferter med Drikkedunke hjelme og toiletsager. Mallorca Here we come!

Turen til Mallorca er ved at være en tradition og hvilken en! – udover at vi cykler 4 dage i noget at Europas bedste cykelterræn, bærer turen også præg af at vi gerne vil have sjov og spas og socialt samvær. Princippet med at vælge et All inclusive hotel tror jeg ikke at vi kommer udenom (ellers har jeg sgutte råd til at tage afsted ;-)).

Man ankommer lidt træt til Mallorca ca. 22.30 med flyet og med bagageudlevering og transit rammer man hotellet ca. 23.15-23.30 tiden og hvis man er heldig har for-patruljen sørget for at fylde et bord med våde varer så man lige kan slå det værste rust af vandrørene inden man går i kassen når bordet er tomt – “fælles” morgenmad på samme tid hver dag 07.30 og den første dag går der lige lidt tid med at få udleveret cykler så der er afgang ca. 09.30 når vi har fået taget gruppebillede. Dag ét byder på en fantastisk tur til Valldermossa og specielt port of Valldermossa er hyggelig at komme til, bare knap så hyggelig at kører op fra igen, for de fleste en fed cykeludfordring. Dagen byder på ca. 85 km og en del meter i højden! Vi må ikke glemme hyggen så det er med at komme hjem så vi kan nå baren inden aftensmaden, som indtages på samme tid hver dag 19.30 – det er bare med at få carboloadet og holdt væskebalancen ved lige (væske indeholder alkohol hvis der er nogle der skulle være i tvivl). Dagene slutter altid i baren til omkring 23.30, lidt afhængig af hvor meget væske der er trukket til bordet i løbet af aftenen.

Dag 2 byder på en lang dag på kontoret for de fleste, minimum 120 km med en af Mallorcas længste stigninger og op til øens højeste punkt, 13,9 km op til Puig Major, man må sige at feltets ældste herre Kurt Larsen kan sit kram når det går opad. Vi andre patter vand som besatte for at holde balance i orden, Kurt drikker vel sådan nogenlunde 1-2 flasker på den dag, det er imponerende, men fedt for dem der virkelig har behov for ekstra drikkelse, så Kurt vil fremadrettet være kendt som Vandbæreren! Dagen starter med 20 km “flad” opvarmning (stiger 1-2% over 12km) hen til Soller opstigningen, som er en rigtig flot serpentiner vej (nb der kan godt køre hestevogne ned af den, der glipper man lidt med øjnene og tænker hvad var det lige jeg så der? Stakkels hest – Den har jo også kørt op på et tidspunkt).

Herefter er det ned til Soller by og så kommer den lange opkørsel til Puig Major, der kan man et par gange godt lige overveje hvorvidt man er selvpiner eller man bare nyder en god udfordring (eller begge dele). Herefter går det jo næsten nedad hele vejen til hotellet 😉 ikke Luca?

Kurt og Lasse tog en afstikker til hullet – Sa Calobra, der kom begge to vist på en lille prøve. Dagen byder på sen frokost, og så sent tilbage på hotellet at man ikke kan nå snacks og der er heller ikke så meget tid til at få væskebalance i orden inden aftensmaden, men så må man taget revanche i baren efter “middagen”.

Dag 3 blev en lille hviledag for Pernille og Grill-kyllingen. Niels Rønning tog øjensynligt en dag ved poolen, hvor den eneste bevægelse var at vende sig så alle sider blev lige stegt, først en halv time på den ene side så en halv time på den anden og sådan gik det meste af dagen for Niels vist 🙂 Vi andre standhaftige tog fat på måske den hårdeste etape på Mallorcaturen, der er ikke mange Km på den dag hvor man sidder og slapper af i sadlen enten går det opad med 200 i puls eller også går det nedad med “200” i timen så der er fuld koncentration meget af dagen her. Dagen byder også på Militærbakken(Militærbjerget for nogle) fra begge sider af – en hyggelig lille bakke af kører op og ned af. Ellers kører man sydover og tager den sydvestlige del af bjergkæden, grumt skuffede var vi da vi nåede til “den flotte restaurant” som bare ligger perfekt med udsigt udover havet. Der var så lukket i år – det forstår man overhovedet ikke, når man ser hvor mange cykel gæster der stopper der for en pause og en frokost. Turen byder på 6-7 op og nedstigninger og meget flot terræn at cykle i. Dag 3 byder ligesom de andre dage også på super hygge i baren og ved poolen, her var det Munken opstod alias Tom Wagner, som lige var blevet klippet og det lignede til forveksling en munkering når han havde været i poolen.

Sidste cykeldag byder enten på en “Cafe-tur” på 50 km men stadig med 700hm hvor de fleste ligger efter 3 km fra starten af på militærbakken, der var nogle der ikke kunne overskue at skulle op af den lige fra starten af, så der blev planlagt en tur til Soller over den stigning igen og så videre til Deia og Valldermossa, og så nogenlunde direkte hjem igen(det var på den her tur vi så den stakkels hest) og det er på den her tur man har chancen for at slå sin hastighedsrekord på cykel, nedstigningen fra Valldermossa er en lang, bred vej med forholdsvise bløde sving, så hvis der ikke er andre cyklister og bilister der ligger i vejen kan tophastigheden sagtens komme på de +80 hvis man altså giver den gas.(nogle har fået sat mentale hastighedsbegrænser på cyklen så den bliver holdt under 65km/t i år). Selvom den “lange tur” kun byder på 1200 højdemeter er det noget der kan mærkes i stængerne, specielt turen fra Soller til Valldermossa over Deia byder på nogle skrappe stigninger hvor selv den røde muskel alias Lars Martansen måtte holde en lille pause på en sten før han kunne fortsætte opad.  Cyklerne skal afleveres kl. 16.00 så der er god tid til at spare endnu flere penge i baren.

Kim Svendsen udtalte på en tidligere tur, “tænk hvis man fik 20kr. hver gang vi drak en øl, så havde vi godt nok mange penge med hjem fra sådan en tur” 😉

De fleste nåede aftensmaden denne dag, med undtagelse af en enkelt, ingen nævnt ingen glemt.

Afslutningsvis må det igen siges at årets udenlandstur har været en kæmpe succes både cykelmæssigt men i særdeleshed også socialt – tak til alle som har bidraget hertil med forberedelse for at få turen til at lykkes, men også til alle deltagere der lægger sig i selen for at vi alle har det sjovt og hyggeligt. For min skyld gentager jeg gerne succesen.

Over and Out

JB